14/10/12

Ελληνική Εξωτερική Πολιτική στην κρίση της Συρίας: Αντί να στηρίζουμε τους Αδελφούς Έλληνες, υποστηρίζουμε την Τουρκία και τους ....Αδελφούς Μουσουλμάνους

Του Σάββα Καλεντερίδη
Το ελληνικό ενδιαφέρον θα πρέπει να επικεντρωθεί σε δυο σενάρια, σε σχέση πάντα με τις εξελίξεις στη Συρία και την εμπλοκή της Τουρκίας σ’ αυτήν. Κι αυτό γιατί από τις εξελίξεις αυτές και από την κατάληξή τους θα κριθεί στην κυριολεξία το μέλλον του Ελληνισμού.
Να εξηγήσουμε το γιατί.
Ξεκινούμε από το καλό -πάντα για τα συμφέροντα του Ελληνισμού- σενάριο.
Σύμφωνα μ’ αυτό, η κρίση τερματίζεται και με τη συναίνεση ΗΠΑ, Ρωσίας, Γαλλίας και Ηνωμένου Βασιλείου εγκαθιδρύεται στη χώρα ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό του Λιβάνου, που εξασφαλίζει τη σταθερότητα αλλά και τα συμφέροντα των θρησκευτικών και των εθνικών ομάδων που απαρτίζουν τον πληθυσμό της Συρίας.
Στα πλαίσια της λύσης αυτής διασφαλίζονται τα συμφέροντα των Χριστιανών της Συρίας, που αποτελούν ζωντανό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς, και με τον τρόπο αυτόν εξασφαλίζονται και τα -με την ευρεία έννοια- ελληνικά συμφέροντα, μια που το Πατριαρχείο Αντιοχείας είναι συνυφασμένο με την ελληνική ιστορία αλλά και τα συμφέροντα του Ελληνισμού στην περιοχή της αρμοδιότητάς του. Πάντα με βάση το ίδιο σενάριο, οι Κούρδοι της Συρίας αποκτούν τη Δημοκρατική τους Αυτονομία και δημιουργούνται συνθήκες για την ανάπτυξη στενότερων δεσμών με τους Κούρδους του αυτόνομου κουρδικού κράτους, που λειτουργεί ντε φάκτο από το 1991 στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ). Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την απόκτηση καθεστώτος Δημοκρατικής Αυτονομίας από τους Κούρδους του Βορείου Κουρδιστάν (ΝΑ Τουρκία), μια που η Τουρκία, που υπερηφανεύεται ότι φιλοξενεί και εξοπλίζει τις συμμορίες που δρουν και σκοτώνουν αδιακρίτως στη Συρία, με υποτιθέμενο σκοπό τον εκδημοκρατισμό της γειτονικής χώρας, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξηγήσει στους Κούρδους αλλά και στη διεθνή κοινότητα, γιατί δεν παραχωρεί τουλάχιστον τα ίδια δικαιώματα και στους Κούρδους που κατοικούν στη δική της ...δημοκρατική επικράτεια.
Με αυτό σενάριο εξασφαλίζονται τα συμφέροντα των Χριστιανών, των Κούρδων και των άλλων μειονοτήτων, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση που θα προκύπτει κάθε φορά, είναι περίπου αδύνατον να ελέγχεται από το καθεστώς της Άγκυρας.
Άρα, οι μελλοντικές κυβερνήσεις της Δαμασκού θα σέβονται το διεθνές δίκαιο των Θαλασσών, κάτι που αρνείται να πράξει η Άγκυρα.
Να δούμε τώρα το κακό σενάριο.
Στο τέλος της κρίσης επικρατούν οι δυνάμεις εκείνες που ελέγχονται από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και εγκαθιδρύουν στη Συρία ένα δημοκρατικοφανές καθεστώς, το οποίο επί της ουσίας είναι μια σουνιτική δικτατορία που επιβάλλεται με υποτιθέμενες δημοκρατικές διαδικασίες και καταπιέζει Χριστιανούς και Κούρδους, όπως κάνει η Τουρκία.
Γιατί το ονομάζουμε σουνιτική δικτατορία;
Διότι η πολιτική ασκείται με εθνο-θρησκευτικά κριτήρια και από τη στιγμή που οι Άραβες σουνίτες αποτελούν το 60% του πληθυσμού της χώρας, θα κυβερνούν δικτατορικά ες αεί όλους εκείνους που δεν είναι Άραβες σουνίτες μουσουλμάνοι. Παρεμπιπτόντως, αυτό το καθεστώς εγκαθιδρύεται σταδιακά στην Τουρκία, μια σουνιτική δικτατορία.
Πέρα όμως από τα ζητήματα Δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε περίπτωση που εφαρμοστεί το δεύτερο σενάριο, υπάρχουν και θέματα που αφορούν ζωτικά συμφέροντα του Ελληνισμού
Ποια είναι αυτά; 
Οι κυβερνήσεις των Αδελφών Μουσουλμάνων, -αν δεν ελέγχονται απολύτως από την Τουρκία- υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό κοινή στρατηγική με την Άγκυρα στα ζητήματα που άπτονται του Διεθνούς Δικαίου των Θαλασσών και των θαλασσίων ζωνών.
Δηλαδή, η Τουρκία θα επιβάλλει τις δικές της απαράδεκτες απόψεις στα ζητήματα των θαλασσίων ζωνών και της ΑΟΖ στη ΝΑ Μεσόγειο, συνεπικουρούμενη από τις συγγενείς ιδεολογικο-θρησκευτικά κυβερνήσεις της Δαμασκού, της Αιγύπτου και της Λιβύης.
Αυτό σημαίνει ότι η ΝΑ Μεσόγειος θα καταστεί μια μουσουλμανική λίμνη που σταδιακά θα καταπνίξει την Κύπρο και το Καστελόριζο, ενώ εν καιρώ θα αρχίσει να απειλεί Κάσο, Κάρπαθο, Ρόδο, Κρήτη, και φυσικά την καρδιά του Αιγαίου.
Αυτό είναι ένας λογαριασμός που θεωρούμε ότι όφειλαν να κάνουν όλοι εκείνοι που συντάσσονται ακρίτως με την πολιτική της Τουρκίας στη Συρία, με δεδομένο ότι υπηρετούν και διακονούν πολιτικές και υπηρεσιακές θέσεις με ένα και μοναδικό ιερό καθήκον, χρέος και υποχρέωση: Την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Ελληνισμού και όχι της Τουρκίας και των Αδελφών Μουσουλμάνων.
Ο νοών νοείτω.

12 σχόλια:

  1. "Αντί να στηρίζουμε τους Αδελφούς Έλληνες, υποστηρίζουμε την Τουρκία και τους ....Αδελφούς Μουσουλμάνους"

    Απο την κοινωνια προδευτικων Ζητιανοτζαμπατζηδων μπορει να περιμενει κανεις τιποτα το διαφορετικο;

    Εχει κοστος η αμαθεια του Τζαμπα-μαγκα.

    "Δεν υπαρχει συγκρουση μεταξυ πολιτισμων, αλλα μονο συγκρουση μεταξυ πολιτισμου και βαρβαροτητας (Wafa Sultan)."
    - Al-Jazeera Wafa Sultan discussion on Muslim belief and clash of civilizations 21.2.2006, http://www.youtube.com/watch?v=ISNpOkpcWqg&feature=related

    "Islam enjoys a large and influential ally among the non-Muslims: A new generation of “Useful Idiots,” the sort of people Lenin identified living in liberal democracies who furthered the work of communism. This new generation of Useful Idiots also live in liberal democracies, but serves the cause of Islamofascism—another virulent form of totalitarian ideology (Amil Imani)."
    - "Islam's Useful Idiots"
    http://amilimani.com/2006/08/islams-useful-idiots-3/

    - 4:26, "An Alarming video every Westerner should see"
    http://www.tangle.com/view_video?viewkey=0861ff3eabea1ceb73e4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι εχει κανει η πατριδα σωστα μεχρι σημερα και θα κανει το σωστο τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΩΜΕΝ ΑΛΛΩΣΤΕ, τι να ΚΆΝΩΜΕΝ. Θα στείλωμεν και στρατά να βοηθήσωμεν την Τουρκίαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οἱ κυβερνῶντες δυστυχῶς εἶναι τεμπέληδες καὶ ὅτι ἄλλο προκύπτει ἀπὸ τὴν τεμπελιά.

    Ἀργία μήτηρ πάσης κακίας, δὲν ἔλεγαν οἱ ἀρχαῖοι ἡμῶν πρόγονοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ ioannes
    Για πρώτο βήμα, με δικαιολογία τη εφαρμογή του Χάρτη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, μήπως -λέμε τώρα- θα μας έρθουν οι 20.000 Σύροι που αναφέρουν τα παρακάτω άρθρα. Δεν διευκρινίζουν τα άρθρα πως θα γίνει η διαλογή/ επιλογή τους.

    La Grèce se prépare à accueillir jusqu’à 20 000 refugiés de Syrie

    Έρχονται 20.000 Σύριοι πρόσφυγες σε Κρήτη και Ρόδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανδρέα φίλε μου δεν πράττει η πατρίδα, εμείς πράττουμε, αν το σπίτι σου γκρεμιστεί μετά από 100 χρόνια δεν φταίει το σπίτι γιατί έπεσε αλλά εσύ γιατί δεν του έκανες εργασίες να το στηρίξεις. Αυτά που γράφονται στο άρθρο είναι ολόσωστα, αλλά έλα που κάποιοι ηλίθιοι στην Ουάσιγκτον έχουν πειστεί ότι οι Μουσουλμάνοι δρουν προς όφελος των Αμερικανικών συμφερόντων και άλλοι που κάποιοι ακόμα πιο ηλίθιοι στην ΕΕ δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους και αντί να γίνουμε υπερδύναμη ως Ευρώπη μάλλον θα διαλυθούμε για άλλη μια φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κριστιάν,

    Οι σύνδεσμοι δεν ανοίγουν.

    Το περεχόμενο του δεύτερου, του ελληνικού, το παραθέτω, διότι πρέπει να διαβαστεί.

    Σχέδιο "Ιώνη" για την φιλοξενία 20.000 Σύρων προσφύγων σε ελληνικά νησιά

    Γεννάται το εύλογο ερώτημα γιατί επελέγησαν τα δύο τουριστικότερα νησιά της Ελλάδας σαν τόπος "φιλοξενίας". Χάθηκαν τα ξερονήσια; Ή μήπως, σε αγαστή πάντα συνεργασία με τις Βρυξέλλες, πρέπει να καταστραφεί ο ελληνικός τουρισμός, ώστε να έλθουν μετά οι μεγάλοι Ευρωπαίοι touroperators και να αγοράσουν τα ξενοδοχεία για κομμάτι ψωμί;

    Νομίζω ότι το πράγμα δεν πρέπει να περάσει έτσι. Άλλωστε, θα συναντήσουν δυσκολίες για κάτι τέτοιο από τον Κρητικό Λαό. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να παίξει τα παιγνίδια της Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εδώ είναι και το γαλλικό. Δεν ξέρω αν είχες χρησιμοποιήσει την ίδια πηγή, πάντως, πρέπει να είναι το ίδιο.

    Ειλικρινά ευχαριστώ τους Γάλλους που ανέδειξαν το θέμα ξανά, διότι έτεινε να ξεχαστεί.

    Είχε πρωτοδημοσιευτεί στις 6.10.2012, ο περιφερειάρχης δήλωσε άγνοια και το "σήκωσαν" οι Γάλλοι ξανά, απ' όπου το πήραν και οι δικοί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι πηγές μου ήταν:
    www.romandie.com/news/n/_La_Grece_se_prepare_a_accueillir_jusqu_a_20000_refugies_de_Syrie_RP_111020121520-29-257559.asp

    η "έγκυρη" mainstream πύλη ενημέρωσης της γαλλόφωνης Ελβετίας της 11.10.12 που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AGENCE FRANCE PRESSE, AFP) όπως και το λιβανέζικο άρθρο που δίνεις ("Mainstream είδηση λοιπόν).

    και

    www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=112934588
    επίσης της 11.10.12.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι, τώρα ανοίγουν. Το γαλλικό κείμενο είναι το ίδιο, ενώ το ελληνικό πιο σύντομο.

    Πρέπει να διαδοθούν αυτά και θα ήταν καλό να τα έβαζες πρωτοσέλιδα. Ο Ινφογνώμων έχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Πρέπει να αντιδράσει ο κόσμος και μάλιστα προτού είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Many of us in the past years have tried unsuccessfully to influence foreign policy to benefit Greece in the long term.

    Living a comfortable life, the average Greek (99.8% of the population) was unwilling to seek change; both on a personal level and for the common good. Now, what many called conspiracy theories have become a real nightmare for Greece. The country is literally about to be devoured and left in half.

    Our failure to establish the right mechanisms to allow us access and influence to the decision makers, will cost Greece dearly.

    What the country needs right now is an extreme right ideology (Ethnikistiki) and extreme left practices which call for a bottom-up revolution. Give up 50% of potential natural resources for 20-50 yr exploitation, use the money to arm Greece to the teeth with multi-origen weaponry and save the sovereignty of the country.

    As far as the Turkish-Syrian crisis, under the right leadership Greece should put Turkey's multi-frontal war capabilities to the test. In the future, if Turkey emerges stronger from the middle east crisis, Greece will be no match.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση.
    Δηλαδή, "Αδελφοί Μουσουλμάνοι (σουνίτες)-Τουρκία, σημειώσατε "μίγμα εκρηκτικό"
    ΝΑ Μεσόγειος, καθίσταται μουσουλμανική λίμνη, αυξάνοντας τις πιθανότητες προέκτασης της ημισελήνου σε όλη την υπόλοιπη...
    Τι να πώ; Η Ρωσία έχει δυνατά χαρτιά στα χέρια της, αλλά και οι ΗΠΑ θα πρέπει να βλέπουν αυτά που συνέβησαν στις πρεσβείες τους τώρα τελευταία, από το μουσουλμανικό μένος.
    Η Τουρκία προκειμένου να γίνει κυρίαρχη δύναμη στην Ανατολή, δεν ζυγίζει τους τεράστιους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει στον κόσμο.
    Οταν τα γεγονότα αρχίζουν και μιλάνε καθαρά, οφείλουν όλοι να τα αφουγκράζονται.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.